Apple heeft de vierde generatie iPad geďntroduceerd. De nieuwe tablet beschikt o.a. over snellere netwerkconnecties, een FaceTime HD-camera en een nieuwe A6X-chip maar biedt weinig opvallende vernieuwingen in vergelijking met de derde generatie iPad.

Gisteren werd ook de iPad mini geďntroduceerd met een 7,9-inch scherm, de nieuwe ‘normale’ iPad heeft dus een 9,7-inch scherm en de nieuwe A6X-chip in de tablet zou tot twee keer zo snel zijn als de A5X van de derde generatie. Daarnaast biedt de iPad net als de iPad mini snellere wifi via dual-band 802.11n, dat is theoretisch twee keer zo snel (150Mbps) als de wifi-prestaties van de vorige iPad-modellen. Ook ondersteunt het meer internationale LTE-netwerken (4G). De vorige iPad kreeg als aanduiding 4G mee en dat leverde Apple nogal wat kritiek op aangezien het verwachtingen schepte in landen die het niet waar kon maken. Apple zag zich, ook in Nederland, genoodzaakt om de 4G-aanduiding te verwijderen.Vierde generatie iPad biedt weinig vernieuwingen

Net als de iPad mini heeft ook de nieuwe iPad de FaceTime HD-720P camera aan boord, een Lightning connector en draait het uiteraard op iOS6. Echte opvallende vernieuwingen zijn er dus niet wat betreft de reguliere iPad. Ook niet zo verwonderlijk aangezien de vorige iPad slechts 7 maanden geleden beschikbaar kwam.

Digitaltrend maakte onderstaande vergelijking:‘iPad 4’ prijs en beschikbaarheid

De iPad-modellen van de vierde generatie met wifi zijn net als de iPad mini vanaf vrijdag 2 november verkrijgbaar in zwart of wit. De adviesprijs is € 499 voor het 16-GB model, € 599 voor het 32-GB model en € 699 voor het 64-GB model.