Felix Meurders krijgt Marconi Oeuvre Award

De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2012 is bekendgemaakt. De vakjury heeft Felix Meurders verkozen als winnaar van de radioprijs. Felix Meurders heeft in zijn eigen radioprogramma DeGids.fm op de muziek- en nieuwszender Radio 1 van Ferry de Groot, Koos Postema en Arjan Snijders te horen gekregen dat hij de winnaar is van deze prestigieuze Award.

Verrast liet Meurders zich door zijn oud-collega’s en de AVRO Radio Eindredacteur het juryrapport voorlezen.


"Volgens de vakjury is de 66-jarige Felix Meurders een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. “Als iemand de Nederlandse radio de afgelopen decennia heeft gekleurd en van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Felix Meurders.


De jury vergeeft hem z'n uitstapjes naar de tv, maar constateert tegelijk dat hij z'n ouwe liefde nooit in de steek heeft gelaten. En Meurders heeft de goeie ouwe radio op veel fronten gediend: als dj, presentator, verslaggever, maar ook achter de schermen van menig programma. De jury hoopt dat deze kwajongen nog lange tijd actief zal zijn op de Nederlandse radio."


Meurders schaart zich in een rij iconen uit de radiowereld. Eerdere winnaars waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010) en Lex Harding (2011).


Uitreiking Marconi Awards
Op Hét RadioGala van het Jaar worden de Marconi Awards uitgereikt. Naast het Oeuvre Award zijn er de vakjuryprijzen voor ‘Aanstormend Talent’ en voor ‘Beste zender’. De uitreiking van de Marconi Awards wordt gecombineerd met de publieksprijzen voor radio: de Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren.


De vakjury bestaat uit tien actieve radiomakers, vijf uit de publieke, vijf uit de commerciële sector: Jurre Bosman (Radio 6 Soul & Jazz, juryvoorzitter), Rob Ester (Q-Music), Tim Klein (538), Marlous Löfffelman (Radio Veronica), Stephan Aerts (AVRO Radio 4), Jurgen van den Berg (Ncrv Radio 1 & 2), Koen van Huijgevoort (100%NL), Arjan Penders (BNN Radio 1 & 2), Petra Grijzen (BNR NieuwsRadio) en Roosmarijn Reijmer (Vpro 3FM). [Radio.NL]