Het bedrijf mag dan tegenwoordig sterk in de schaduw staan van Samsung, LG schrijft zwart cijfers met zijn mobiele telefoons. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wist in het derde kwartaal een operationeel verlies om te zetten in een winst van 221 miljard won (154 miljoen euro).

In het afgelopen kwartaal behaalde LGs mobieltjestak alleen al een winst van 20,5 miljard versus een verlies van 140 miljard een jaar eerder. LG verkocht het afgelopen kwartaal 6,9 miljoen mobiele telefoons. Daarmee komt het totaal dit jaar op 30 tot 35 miljoen.

LG gokt sterk op zijn Optimus-lijn mobiele telefoons met Android. Vorige maand is de verkoop begonnen van de Optimus G smartphone, die is uitgerust met een 4.7-inch scherm en een processor van Qualcomm Inc. Daarnaast werkt LG aan een Nexus-smartphone, gebaseerd op het Optimus G model. LG is daarmee de derde fabrikant van Nexus-toestellen.

Met televisies gaat het wat minder goed, al bleef de winst op het niveau van vorig jaar: 88,6 miljard won. LG heeft 8,4 miljoen televisietoestellen verscheept. Het bedrijf verkoopt verder hifi-apparatuur en notebooks.