RTL stelt uitzending Derek Ogilvie opnieuw uit

RTL 4 heeft de uitzending van de Derek Ogilvie-show Unexpected waarin de moord op Nicole van den Hurk voorbij komt, opnieuw uitgesteld. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Eigenlijk zou de aflevering vorige week te zien zijn, maar na protest van vader Ad van den Hurk besloot RTL 4 de aflevering uit te stellen, maar niet af te stellen. Daarop stapte Van den Hurk naar de rechter in Amsterdam en die biedt beide partijen nu de mogelijkheid om alsnog samen uit het conflict te komen.

Van den Hurk en RTL denken nu na over het voorstel van de rechter om het programma te laten voorafgaan door een boodschap, waarin de onvrede van Van den Hurk over het programma tot uitdrukking wordt gebracht, schrijft de krant.

Beide partijen hebben hier tot vrijdag 12.00 uur de tijd voor. Als het niet lukt te schikken, zal de rechter uiterlijk 7 november uitspraak doen.

Tot er een oplossing is, zal RTL de uitzending niet op de buis brengen. RTL wil “de rust weer laten terugkeren” en “elk promotioneel gewin” uitsluiten. “Het gaat hier tenslotte om een tragisch sterfgeval van een meisje.”

Van den Hurk, die overigens verdachte was in de moordzaak die nooit is opgelost, vindt dat RTL ‘misbruik’ maakt van zijn dochter.