Wallace and Gromit in 'A Matter of Loaf and Death'
09:00 - 09:25 op NED3
Animatie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.7 (4842 stemmen)
Met Melissa Collier, Sarah Laborde, Sally Lindsay e.aWallace en Gromit openen een bakkerij en raken tegelijkertijd betrokken bij een moordmysterie. Maar als Wallace verliefd wordt is het aan Gromit om de zaak op te lossen.


Iep!
15:30 - 16:40 op NED3
Drama (2009) uit Belgi
IMDB-rating: 6.3 (148 stemmen)
Met Huub Stapel, Diederik Ebbinge, Stefan de Walle e.aIep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.


Ponyo
15:30 - 16:40 op NED3
Animatie (2008) uit Japan
IMDB-rating: 7.7 (38019 stemmen)
Met Yuria Nara, Hiroki Doi, Jji Tokoro e.aDe vijfjarige Sosuke woont in een klein dorp hoog op een berg uitkijkend over de zee. Op een morgen ontdekt hij beneden op het strand een goudvis. De vis, genaamd Ponyo, zit met haar hoofd vast in een glazen pot waar hij haar uit bevrijdt. Sosuke besluit Ponyo te houden en de twee raken gefascineerd door elkaar. Ponyo wil graag een mensenmeisje worden en samen zijn met Sosuke, maar Ponyos vader Fujimoto (ooit mens, maar nu een tovenaar die diep in de zee leeft) dwingt haar weer terug naar huis te komen en weg bij de gevaren van het water voor het vaste land.De kleine goudvis Ponyo is echter vastberaden om een meisje te worden en weer terug te keren bij Sosuke. Maar Ponyo wacht een andere taak, n waar de toekomst van de wereld van afhangt. Een meisje en een jongen. Liefde en verantwoordelijkheid. De zee en het leven zelf. In een tijd van spanning en onzekerheid.


Mademoiselle Chambon
21:00 - 22:40 op TV5
Drama (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.9 (1103 stemmen)
Met Vincent Lindon, Sandrine Kiberlain, Aure Atika e.aJean is metselaar. Hij is een goede man: een goede echtgenoot, een goede vader, een goede zoon. En dan leert hij op een dag mademoiselle Chambon kennen, de onderwijzeres van zijn zoontje. Hij is een man van weinig woorden, zij komt uit een ander milieu. Jean heeft geen idee op welke manier deze ontmoeting zijn leven op z'n kop zal zetten ...