Will Wil Wel terug op de radio bij MAX


Will Luikinga is vanaf maandag (29 oktober) terug met zijn radioprogramma Will Wil Wel op de radio. Hij vervangt tijdelijk Tineke de Nooij op Radio 5 Nostalgia van MAX. Voor het programma is gewerkt aan een hereniging van Will met zijn ‘Harry de Fruitautomaat’, die hij enkele jaren geleden heeft geschonken aan omroepmuseum Beeld en Geluid.

Maar ‘Harry’ maakt nu deel uit van de collectie die geconserveerd wordt voor de volgende generaties en kan niet meer gebruikt worden. Toch geeft Luikinga niet op: “We gaan op zoek naar een opvolger voor Harry de Fruitautomaat”. Vanaf maandag horen luisteraars bij MAX op Radio 5 Nostalgia hoe Harry wordt opgevolgd.


Beeld en Geluid
De presentator is niet blij met de beslissing van omroepmuseum Beeld en Geluid. Dit zet natuurlijk veel bekende Nederlanders aan het denken. De kans bestaat dat Beeld en Geluid in de toekomst minder giften krijgt, waardoor het museum minder aantrekkelijk wordt om te bezoeken.


Wil Luikinga
Luikinga begon zijn radioloopbaan in 1969 bij Veronica. Hij presenteerde er onder andere het programma Will Wil Wel. Een zeer populair muziekprogramma met daarin een spel met de (eenarmige bandiet) fruitmachine ‘Harry’, vernoemd naar de toenmalige minister van CRM Hans van Doorn.


Naast presentator was Luikinga ook muzikant. Zo was hij onder andere lid van de groep Ginger Ale. Zij scoorden eind jaren ’60 een hit met The Flood. Ook schreef hij in 1975 het winnende Songfestivallied Ding-a-Dong.


Will vervangt de komende weken, van 29 oktober tot en met 30 november, iedere werkdag van 16.00 tot 18.00 uur, Tineke de Nooij. Zij is onlangs geopereerd aan een poliep op haar stembanden en moet enkele weken rust houden. ]Radio.NL]