Brein procedeerde tegen hostingprovider XSnetworks naar aanleiding van zijn klant Sumotorrent. Deze downloadsite werd eerder al door de rechter als onrechtmatig bestempeld maar desondanks verwijderde XSnetworks niet direct de website. De provider is nu aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

XSnetworks hostte tot februari van dit jaar een aantal illegale websites volgens Brein waarvan Sumotorrent met 4,5 miljoen torrentlinks de grootste was. Op 1 februari stopte de hosting providers met zijn hosting-activiteiten. Brein had de provider in januari gedagvaard. De rechter gaf Brein gelijk dat Sumotorrent.com een evident onrechtmatige site was.

Sumotorrent is inmiddels bij een andere provider ondergebracht in de Oekranie. Brein hekelt het feit dat XSnetworks zijn klant Sumotorrent ruimschoots de tijd gaf om over te stappen naar een hosting provider in de Oekraïne in plaats van de site direct te verwijderen en de NAW-gegevens van Sumotorrent aan Brein te verstrekken.


Dwangsom van 10.000 per dag

XSnetworks is aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door het online houden van de site ondanks waarschuwingen en sommaties van Brein en moet naast de NAW-gegeven ook alle andere identificerende gegevens die het heeft van Sumotorrent aan Brein verstrekken. Doet XSnetworks dit niet dan kan de provider een dwangsom van 10.000 euro per dag tegemoet zien met een maximum van 500.000.