Google trekt de Grand Canyon in met de zogenaamde Trekker-rugzakken die zijn uitgerust met een 360-graden camera. De beelden die worden geschoten worden gebruikt voor Google Street View.

De speciale Trekker is een van de nieuwere methoden om gebieden in kaart te brengen. De Trekker is een soort rugzak waar een camera op gemonteerd is. De camera kan worden bediend door een Android smartphone hoewel het grotendeels automatisch zijn werk doet.

Grand Canyon Street ViewDe auto’s van Google Street View worden vaak gebruikt voor het in kaart brengen van plaatsen maar dat zijn lang niet de enige mogelijkheden. Voor minder goed begaanbare gebieden heeft Google ook de beschikking over fietsen voor in parken en sneeuwscooters voor plaatsen als Antarctica.

Google Street View voertuigenEn niet alleen de voertuigen zijn bijzonder, ook sommige plekken die in kaart worden gebracht zijn opvallend. Zo heeft Google onlangs nog zijn eigen datacenters tgetoond op een Street View manier en worden ook voetbalstadions in kaart gebracht.

Wie zelf aan de slag wil kan een eigen 'Street View'-kit kopen en op stap gaan. De Grand Canyon hoef je nu dus niet meer te doen, de beelden zouden ‘spoedig’ op Google Street View beschikbaar komen zo laat Google weten.