Overname Telenet dichterbij?


Op korte termijn komt meer duidelijkheid over het overnamebod dat het Amerikaanse mediabedrijf Liberty Global op Telenet heeft gedaan. De handel aandelen Telenet is opgeschort.

De handel in aandelen Telenet op de Euronext Brussel is door de Belgische toezichthouder FSMA tot maandagochtend 29 oktober 2012 stilgelegd. Als aanleiding geeft FSMA dat Telenet over informatie beschikt waarvan de toezichthouder vindt dat deze gepubliceerd moet worden.

Overnamebod
Hoofdaandeelhouder Liberty Global liet in september weten dat men overweegt Telenet van de beurs te halen. Het Amerikaanse mediabedrijf wil 35 euro voor alle op de beurs uitstaande aandelen Telenet geven. Beursanalisten vinden dit bod overigens te karig. Mede gezien de waardering van het aandeel Ziggo en gelet op de hoge verwachtingen bij Telenet vinden zij een overnamebod van 40 euro per aandeel meer op zijn plaats.


Telenet-aandeelhouders naar Ziggo
Investeerders uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk die nu nog een groot belang in Telenet hebben, zijn volgens dagblad De Telegraaf ge´nteresseerd in aandelen in het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo. Hieruit blijkt dat deze investeerders serieus met de mogelijkheid rekening houden dat Liberty Global Telenet daadwerkelijk van de Belgische beurs haalt.


Geschreven door: Jarco Kriek