Lucille Werner maakt serie met gehandicapte acteurs

Na de Mis(s) Verkiezing, CAPawards en de Cappies, komt Lucille Werner nu met een spannende jeugdserie waarin de hoofdrol is weggelegd voor iemand met een handicap. Dat heeft de presentatrice donderdag bekendgemaakt in De Telegraaf. De serie heet Caps-Club en komt in de zomer van 2013 op de buis bij de TROS. Hoofdrolspeler Daan de Groot kruipt in de huid van het slechtziend jongetje Cappie. “Daan is een jaar lang opgeleid tot een fantastisch acteur”, vertelt Werner.

Cappie beleeft in zijn dorp allerlei avonturen. “Zijn vader is een onhandige politieagent in het dorpje Hughenvliet. Doordat Cappie slecht ziet, heeft hij andere zintuigen goed ontwikkeld waardoor hij zijn vader kan helpen met het oplossen van het mysterie van de Schoppen Heer.”

Jermain de Deugd, een andere acteur in de serie, is zelf Cappies-deelnemer geweest. “Met deze dramaserie wil ik laten zien dat het heel normaal is dat kinderen met een handicap hoofdrollen vertolken in een tv-programma zonder dat de nadruk ligt op hun handicap.”

“Jermain zit in het dagelijks leven ook in een rolstoel. In de serie is hij de uitvinder, zijn handicap doet er niet toe. Ik hoop dat deze reeks de kijker zal inspireren.”