Apple heeft bezitters van 21,5-inch of 27-inch Mac, die gekocht zijn tussen oktober 2009 en juli 2011, een mail gestuurd waarin zij aanbieden de Seagate harde schijf in de iMac gratis te vervangen. De schijf zou niet goed werken volgens Apple.

Eergisteren werd de nieuwe iMac nog aangekondigd met Fusion Drives maar deze keer is het iMac-nieuws minder positief. Apple heeft problemen geconstateerd met de sommige 1 TB Seagate harde schijf in de iMac-modellen van oktober 2009 tot juli 2011. Apple zal gedurende drie jaar kosteloos de harde schijf vervangen, de tijd is gerekend vanaf de aankoopdatum van je iMac of tenminste tot en met 12 april 2013 indien die periode langer is.Een open iMac met in het midden de harde schijf

Wel of geen foute harde schijf in je iMac?

Heb je je niet geregistreerd en geen mail ontvangen maar toch een iMac in die periode gekocht? Dan kun je ook op deze webpagina kijken of jouw Mac de betreffende harde schijf herbergt door het invoeren van het serienummer van je iMac. Heb je de harde schijf al eerder laten vervangen i.v.m. met een niet goed werkende harde schijf dan kom je in aanmerking voor een financiŽle compensatie voor de gemaakte reparatiekosten door contact met Apple op te nemen.Vervangen van de iMac harde schijf:

De harde schijf kun je op de volgende manieren laten vervangen:

Apple Store - Maak een afspraak met een Genius

Apple Authorised Service Provider - Zoek er een via de website.Technische ondersteuning van Apple Ė Neem contact met Apple op over de vervangingsmogelijkheden.

Na vervanging van de harde schijf heb je de originele Mac OS-installatieschijf nodig om alles weer opnieuw te installeren. Ook ben je zelfs verantwoordelijk voor het maken van reservekopieŽn van je data.

Apple raadt bezitters aan de harde schijf zo snel mogelijk te vervangen en biedt zijn excuses aan voor het ontstane ongemak.