Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Еmulator за oscam с ymod

  1. #1
    Member
    Join Date
    26-02-2011
    Location
    Burgas
    Posts
    70
    Uploads
    1

    Еmulator за oscam с ymod

    на версиите за компютър под линукс след 1819(v18-t19) тайминга от емуто скача на 200 мс, и май върви само от протокол camd35

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: YMOD backdoor

    Ако се интересувате от емулатора на ymod тогава става лесно, пускате линия от ymod към оригиналният и така ще може да използвате ключовете, на него. Нямате линия на обратно, така опасност за сигурноста няма.
    Препоръчвам n линии дори може да ги споделяте и с други осками.
    Хитро нали
    Ще пусна нова тема понеже според мен е интересно. Аз го пробвах за крипто работи с newcamd без грижи.

  3. #3
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: YMOD backdoor

    Момчета имам един проблем ,когато пусна ymod-да като втори оскам за да го ползвам като емулатор веднага на основния (като влезеш в files и натисна oscam.version там вече ми показва ,че оскама не е 1.20-unstable_svn Rev. 7829 а е заменен ymod версията 33 в моя случаи). Та въпроса ми е има ли проблем и може ли линиите вече да са достояние на трето лице.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    Покажи с какви команди стартираш двете програми. Прегледай си конфига, да не си дал случайно, еднакви портове за web interface на двата. Линиите няма как да ти бъдат откраднати ако използваш ymod само като емулатор.

  5. #5
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    На различни портове са двата уеб итерфейса оскамите са с различни имена ,конфизите са в различни папки.На основния итерфейс си изписва версита нормално но когато влезеш в файл - оскам версия тогава ми дава това което споделих.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    Инсталирал съм емулатора по въпросният начин, довечера ще споделя как е при мен. Пиши с коя версия си и точно с какви команди ги стартираш. Освен версията нещо друго омешва ли се ?

  7. #7
    Member
    Join Date
    26-02-2011
    Location
    Burgas
    Posts
    70
    Uploads
    1

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    трябва да добавиш "-t /tmp/.oscam2" към стартиращата команда на ymod без кавичките за да не пишат в една и съща папка темп файловете
    сега oscam.version ти се пише от двата на едно и също място и затова става така

  8. #8

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    Това се получава защото и 2-та оскама при стартиране записват версията си в /tmp/.oscam/oscam.version.
    Ако ги пуснеш в обратен ред, версията ще се обърне и тогва в интерфейса на ямода ще видиш другата версия.

    Edit: Колегата ме е изпреварил.

  9. #9
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    Благодаря за бързите отговори ,това ме кара да разбирам ,че няма нищо притеснително в случая.Благодаря още веднъж.Ще поправя грешката.

  10. #10
    Senior Member Geryl's Avatar
    Join Date
    11-03-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    225
    Uploads
    0

    Re: Еmulator за oscam с ymod

    Сега всичко е нормално,нещата работят но трябва оптимизиране защото бавно ми превключва между каналите.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:07:17
  2. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:06:36
  3. Въпрос за сигнала на 23.5Е
    By dstb in forum Антени
    Replies: 2
    Last Post: 12-08-2012, 10:28:05
  4. Въпрос за сигнал на Bulsatcom
    By git72 in forum Антени
    Replies: 2
    Last Post: 14-06-2012, 06:59:09
  5. търся гама карта за Булс
    By lanslink in forum Карти
    Replies: 8
    Last Post: 16-10-2010, 18:25:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •