Omroep Brabant moet pedo schadevergoeding betalen


Omroep Brabant moet Sytze van der V. een schadevergoeding van tweeduizend euro betalen voor het publiceren van onjuiste informatie over de pedoseksueel. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank in Den Bosch donderdag besloten. De regionale omroep meldde in december op de eigen website dat Van der V. weer bij speeltuinen rondhing.

In het bericht deed de secretaris van de stichting Stop Kinderporno en Abuse (SKA) onjuiste uitlatingen over de veroordeelde zedendelinquent, die landelijke bekendheid kreeg toen hij uit verschillende gemeenten werd geweerd nadat bekend werd dat hij er zich wilde vestigen.


De publicatie zorgde volgens Van der V. tot veel verontwaardiging bij het publiek. Ook zou het stuk voor psychisch leed hebben gezorgd en voelt de pedoseksueel zich aangetast in zijn eer en goede naam.


Van der V. eiste van de stichting, de secretaris en de omroep een schadevergoeding. SKA en de secretaris ontkennen de gewraakte uitspraken tegenover Omroep Brabant te hebben gedaan en de rechter gelooft dat. Daarom hoeven deze twee partijen geen schadevergoeding te betalen.


Omroep Brabant had volgens de rechter echter wel beter op haar tellen moeten passen. Tussen de stichting en Van der V. botert het echter al langer niet, en daarom had de omroep de uitlatingen van de secretaris van de stichting niet zonder meer mogen publiceren, aldus de kantonrechter. [Novum/Radio.NL]