Results 1 to 2 of 2

Thread: Windows 8 gelanceerd

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Windows 8 gelanceerd

  Vanaf vandaag is Windows 8 officieel te koop. Anders dan bij voorgaande edities van het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld, ging de lancering niet gepaard met grootste festiviteiten. Toch hangt er voor Microsoft veel van af en liet Steve Ballmer van Microsoft weten dat ze niet alleen Windows opnieuw hebben uitgevonden maar ook de hele pc industrie.

  Windows 8 is uit en wie eerst zelf even wil proefdraaien kan terecht in de Amsterdamse Kalverstraat waar op nummer 101 een brandstore is gevestigd die nu tijdelijk onderdak biedt voor Windows 8 apparaten waarop nieuwsgierigen het nieuwe OS kunnen proberen.  Japanners doen het net weer wat gekker

  Windows 8 voor pc en tablet

  Microsoft hinkt met Windows 8 op twee gedachten. Kersvers geïnstalleerd toont het besturingssysteem de gebruiker een totaal nieuw bureaublad, waarbij tegeltjes de plaats hebben ingenomen van de pictogrammen. Wie echter een programma start als bijvoorbeeld Paint, komt terecht in een omgeving die heel sterk doet denken aan het oude vertrouwde Bureaublad. Volgens Microsoft is die tweedeling logisch.  Windows 8 tegeltjes-interface

  De nieuwe interface met de tegeltjes (voorheen Metro-interface genoemd) is ontworpen met het gebruik op aanraakschermen in het achterhoofd. En dergelijke schermen komen er steeds meer. Tegelijk echter wordt er nog heel veel gewerkt in bijvoorbeeld Office en daarvoor zou het klassieke bureaublad weer geschikter zijn.

  Nieuwe start betekent einde Startknop

  Gevolg van de keuze is wel dat de Startknop is verdwenen als centrale plaats om het OS te bedienen. Tot groot verdriet van velen. En omdat velen daar blijkbaar aan moeten wennen, zijn er zowel tweaks bedacht als slimme programmaatjes gemaakt die de Starknop terugbrengen.  Windows 8 prijzen

  Windows 8 32-bit €99,99

  Windows 8 64-bit €99,99

  Windows 8 Pro 32-bit €149,00

  Windows 8 Pro 64-bit €149,00  Windows 8 Upgrade

  Wie Windows XP SP3, Vista of Windows 7 heeft, kan tot de verjaardag van Koninging Beatrix (31 januari) upgraden naar Windows 8 Pro voor de speciale prijs van 30 euro. Het betreft dan de download-versie. Wil je het op dvd dan kost je dat het dubbele. De beschikbaarheid is beperkt tot vijf upgradelicenties per klant.

  Onlangs een pc met Windows 7 gekocht?

  Iedereen die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 een nieuwe computer heeft gekocht met Windows 7 Home Basic, Premium, Professional of Ultimate een upgrade naar Windows 8 Pro kan aanschaffen voor een bedrag van 14,99 euro  Windows Upgrade Assistant

  Gebruikers die naar Windows 8 willen upgraden kunnen dit doen met behulp van de handige Windows 8 Upgrade Assistant. Dit is software die informatie verzamelt over de betreffende pc. De Upgrade Assistant stelt vervolgens een compatibiliteitsrapport op dat helpt bij het kopen, downloaden en installeren. Zo kun je direct bekijken of er zich problemen kunnen voordoen met je favoriete software of hardware. Deze Upgrade Assistant verplicht je niet tot aankoop van Windows 8.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: Windows 8 gelanceerd

  De FAQman van Computer Idee volgt de ontwikkelingen rond Windows 8 uiteraard op de voet. Enthousiast geworden door de gebruikersinterface van de Windows Phone voorspelt hij dat Windows 8 het vooral in combinatie met een aanraakscherm fantastisch zal gaan doen. Maar voordat het zover is, moet Windows 8 nog wel even worden geïnstalleerd. En ook wilt u nog op het normale Bureaublad terecht kunnen komen. Toch?

  In deze workshop zullen we Windows 8 schoon installeren op een computer waarop reeds een ander besturingssysteem draait. Uiteraard biedt de installatieprocedure van Windows 8 de mogelijkheid om het een en ander te upgraden, maar dat is nu eenmaal weer een compleet andere workshop. Enfin, u hebt een computer nodig die van dvd kan opstarten. Aan de hand van een aantal treffende schermdumps nemen we u mee van bios naar bureaublad.  Het is de bedoeling dat de pc opstart vanaf de dvd. Dit geeft u aan in het bios. Dat bios bereikt u door bij het starten van de pc een toets of toetscombinatie in te drukken. Bij de ene pc is dat de delete-knop, bij de andere toets F2, F12 of een andere! Welke het bij u is flitst voorbij als u de pc aanzet.

  Eenmaal in het bios gaat u na of de pc inderdaad staat ingesteld op opstarten vanaf de dvd. Dit vindt u terug onder het kopje Boot bij de regel Boot drive order. Even opgepast met een optie als USB Boot, want die zou ervoor kunnen zorgen dat u zomaar van een externe harde schijf gaat booten... En dat moet niet!  Plaats de Windows 8 installatieschijf in de dvd-brander en start de computer opnieuw op. Als u de vraag krijgt of u van cd of dvd wilt starten, bevestig dat dan door op een willekeurige toets te drukken.  Als alle installatiebestanden zijn ingelezen, kunt u aangeven in welke taal u wilt werken, welke indeling voor tijd en valuta uw voorkeur heeft en het soort toetsenbord waarmee u werkt. Let hier goed op, want klikt u bijvoorbeeld per ongeluk als taal Duits aan, dan is het niet ondenkbaar dat u uiteindelijk zit opgezadeld met een Duitstalige Windows…  In het volgende scherm klikt u op Nu installeren, waarna Windows u vraagt om de productcode. Voert u die hier niet of niet juist in, dan stokt het installeren. Vanzelfsprekend alleen verder als de productcode daadwerkelijk wordt geaccepteerd door de Windows 8 installatieprocedure!

  Zet in het eerstvolgende venstertje een vinkje bij Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden.  De keuze die nu volgt is bepalend voor het type installatie van Windows 8. U kunt een upgrade uitvoeren van een besturingssysteem dat door de Windows 8 installatieprocedure wordt ondersteund of u kunt Windows 8 helemaal schoon installeren. Wij kiezen de tweede optie.  Windows geeft (in ons voorbeeld) nu aan dat de harde schijf al is ingedeeld in partities. Dat willen we niet, dus we gooien die bestaande partities weg. Daarvoor selecteert u de getoonde partitie(s), waarna u kiest voor Verwijderen. Onthoud wel dat bij deze optie alle informatie op deze schijf wordt verwijderd! Zorg er dus voor dat u eerst een backup maakt van de gegevens die u wilt bewaren. Breek zonodig zelfs de installatie af totdat u de backup daadwerkelijk gemaakt hebt. Wanneer u (weer) aan het verwijderen van partities toekomt, gaat u uiteindelijk net zolang door totdat er alleen nog maar niet-toegewezen ruimte is overgebleven.

Similar Threads

 1. Eind oktober ook Windows Phone 8 gelanceerd
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 09-10-2012, 15:31:30
 2. Astra 2F succesvol gelanceerd
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 29-09-2012, 18:37:15
 3. SES-5 satelliet succesvol gelanceerd
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 10-07-2012, 16:01:02
 4. IE9 officieel gelanceerd
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 15-03-2011, 11:49:24
 5. THOR 6 & NSS-12 succesvol gelanceerd.
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 31-10-2009, 13:53:34

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •