Weerman Jos Broeke, die vanaf het begin aan Omroep Zeeland is verbonden, gaat met pensioen. Vanaf november verzorgt Meteo Consult de Zeeuwse weerberichten op radio en televisie.

Na vele jaren in weer en wind op dijken en in polders gaat Jos Broeke, de weerman van Omroep Zeeland, op 1 november met pensioen. Broeke heeft vanaf de beginperiode van Omroep Zeeland weerberichten verzorgd. Eerst alleen op radio en sinds 2006 ook op televisie, teletekst en internet. De weerman gaat men pensioen en Omroep Zeeland besteedt vanaf november de verzorging van de weerberichten, net als veel andere regiozenders al langer doen, uit aan Meteo Consult.

Meteo Consult met Zeeuws weerbericht
Meteo Consult introduceert vanaf november een geheel nieuwe vormgeving van het weerbericht. Zo zijn er satellietbeelden van Europa en Zeeland te zien en er is een buienradar voor de provincie Zeeland inclusief de omliggende gebieden. De weerfoto’s van kijkers en luisteraars en het dagelijkse Delta-weerbericht om 8:30 uur blijven te zien en te horen bij Omroep Zeeland. Omroep Zeeland staat uitgebreid stil bij het afscheid van Jos Broeke.