Paul de Leeuw niet opgewassen tegen Linda de Mol

Ook met een nieuwe titel weet Paul de Leeuw op de zaterdagavond niet dichterbij Linda de Mol te komen. Zijn Nederland 1-show Langs De Leeuw begon zaterdag met 938.000 kijkers, terwijl RTL 4′s Ik Hou Van Holland 2,4 miljoen kijkers noteerde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net als met zijn show Pau!l blijft De Leeuw daarmee in de schaduw van De Mol staan, die hij jaren geleden – in de begintijd van Ik Hou Van Holland – nog wel wist te verslaan.

De Leeuw maakte het tiende meest bekeken programma van de avond. Ik Vertrek, dat direct na De Leeuw aan een nieuw seizoen begon, deed het met 1,1 miljoen kijkers en een zevende plek beter.

Ik Hou Van Holland was veruit het meest bekeken programma van de avond en daarvan profiteerde de amusementsshow Mannen Van Een Zekere Leeftijd, dat direct na die show aftrapte met 1,6 miljoen kijkers en daarmee de nummer drie van de avond werd.

SBS 6 zakte verder in met haar nieuwe line-up. Junior MasterChef ging naar 236.000 kijkers (-31 procent ten opzichte van vorige week) en Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben met Rick en Ron Brandsteder naar 336.000 kijkers (-30 procent).

Aansluitend daalden Komt Een Vrouw Bij De Dokter naar 336.000 kijkers (-18 procent) en Beau van Erven Dorens‘ Show Me The Money naar 384.000 kijkers (-30 procent).