National Geographic Channel blundert met Friso

National Geographic Channel heeft zondagochtend de zender op zwart gezet en het overlijden van Prins Friso gemeld. In de tekst betuigde de zender haar medeleven. Er is evenwel niets veranderd.

Direct na de mededeling op National Geographic Channel kwam er een enorme geruchtenstroom op gang, via met name social media, over het overlijden van Prins Friso, die al sinds afgelopen winter in coma ligt na een lawine ongeluk. De rijksvoorlichtingsdienst liet direct weten, dat er aan de situatie van de prins niets is veranderd.


National Geographic betreurt verschrikkelijke fout
Het is bevestigd dat de zender daadwerkelijk de uitzending heeft onderbroken met een melding op het scherm: 'National Geographic betuigt zijn medeleven aan de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid Prins Friso". De tv-zender heeft ondertussen een officiŽle reactie gegeven en spreekt van een 'verschrikkelijke fout'. Volgens National Geographic Channel gaat het waarschijnlijk om een 'technische storing' en wordt er met man en macht gewerkt om uit te zoeken wat er precies is gebeurd.

Geschreven door: Jan-Hein Visser