Hans Breukhoven verlaat Free Record Shop als directeur

Hans Breukhoven die in het Nederlandse medialandschap meerdere decennia een invloedrijk persoon is geweest, trekt zich terug als directeur van Free Record Shop.

Hans Breukhoven treedt per 1 november terug als algemeen directeur (CEO) van Free Record Shop Holding. De ex-man van Connie Breukhoven (Vanessa) blijft wel aan als voorzitter van de raad van bestuur en daarmee in de leiding van de keten .Breukhoven vindt zichzelf niet geschikt voor het uitvoeren van de saneringen die nodig zijn. Sinds 1971 heeft Breukhoven alles zelf aangestuurd, maar de Free Record Shop zit in zwaar weer doordat de verkoop van CD's steeds verder afneemt.


Winkels op de schop
Dit komt vooral door de digitalisering en het downloaden via internet. Breukhoven haalde onlangs nog fel uit naar allerlei internetplatformen. Wegens teruglopende verkoopcijfers bevindt Free Record Shop zich momenteel in een periode van herstructurering. Vorig jaar werd het hoofdkantoor in BelgiŽ al gesloten en het afgelopen jaar zijn zo'n tien winkels dichtgegaan. Breukhoven sluit niet uit dat binnenkort nog meer zaken en arbeidsplaatsen moeten verdwijnen en het is volgens hem beter dat zijn opvolger dit gaat uitwerken.

Geschreven door: Jan-Hein Visser