De Leeuw langer bij VTM en terug als vanouds bij Vara

Paul de Leeuw en de Vlaamse commerciŽle zender VTM gaan een langdurig samenwerkingsverband aan. In Nederland scoorde de Leeuw met zijn show weer als gewoonlijk.

De show Manneken Paul van de De Leeuw bij het Vlaamse VTM is een succes gebleken en daarom zal de Leeuw ook op termijn programma's blijven maken voor de Vlaamse commerciŽle zender. Dat is De Leeuw met de leiding van VTM overeengekomen. VTM wil dat de Nederlandse entertainer shows blijf maken, omdat deze door het Belgische kijkerspubliek goed worden ontvangen. In Nederland is Paul de Leeuw, die nog ťťn seizoen onder contract staat bij de Vara, ook weer begonnen met zijn zaterdagavond show.


Langs de Leeuw scoort als gewoonlijk
De eerste uitzending van Langs de Leeuw, een persiflage op het sportprogramma Langs de Lijn, scoorde 900.000 kijkers en dat doet niet onder voor de score met zijn programma in het voorgaande seizoen. Desondanks sprak met name De Telegraaf zondagochtend van een 'flop, omdat Ik Hou Van Holland weer boven twee miljoen kwam, terwijl de publieke omroep 'waar het maar kon reclame had gemaakt voor de show van De Leeuw'. De verhouding ten opzichte van de spelshow van Linda de Mol op RTL 4 is niet anders dan in voorgaande seizoenen, want Ik Hou van Holland scoort al jarenlang vrijwel ieder weekeinde meer dan twee miljoen kijkers en RTL heeft aan de formule ervan dan ook nooit een letter gewijzigd.

Geschreven door: Jan-Hein Visser