Ferry Maat heeft zijn plannen voor de oprichting van een radiostation als vervanger voor Arrow Classic Rock voorgoed opgeborgen. De vraagprijs van de overheid om een van de resterende kavels over te nemen, lag veel te hoog, zo bleek uit een vraaggesprek met de krant De Telegraaf.

Volgens de presentator van de Soulshow bestonden er nochtans concrete plannen voor de oprichting van een zender die zich qua muziek tussen 3FM en Radio 2 zou positioneren. Een poging dus om de doelgroep van veertig jaar en ouder te bereiken.

Rob Stenders en Leo van der Goot hadden, samen met enkele andere niet nader genoemde djís, hun medewerking beloofd. Politiek Den Haag stelde echter zware financiŽle voorwaarden. Er moest 17,5 miljoen euro voor een periode van zes jaar betaald worden.

Het totale kostenplaatje, dat onder meer de bouw van een studio, het aanwerven van presentatoren, de marketing en het binnen halen van publiciteit bevatte, viel uiteindelijk zo tegen dat men besloot om het project af te blazen.

Ferry Maat toonde zich trouwens buitengewoon kritisch over de huidige gang van zaken bij Radio 2. Door de drastische verjonging jaagt men de luisteraars naar Radio 5. De huidige concurrent van Sky Radio en 538 zou, volgens hem, te veel op bekende nummers teren.

Vandaar zijn suggestie om de consument soms met een minder populaire songs te verwennen. "Zo verhoog je automatisch het niveau in vergelijking met de commerciŽle spelers." Als alternatief stelde hij ook voor om Radio 2 met zijn luisteraars te laten meegroeien waardoor men automatisch ruimte voor een 40-plus station zou creŽren.

Het Ministerie van Economische Zake, Landbouw en innovatie hield onlangs verkennende gesprekken voor de verdeling van de kavels A7 en C08. Men wil voor het einde van dit jaar het dossier definitief afronden.