Volgende donderdag 1 en vrijdag 2 november maken de Nostalgie-collega's de brug. De luisteraar mag hun werk overnemen en kan online zijn eigen platen kiezen. Spring in het veld Sebastian Decrop vervangt dan weer bij 'Dance Classics' komend weekend.

ZELF CLASSICS OP DRAAILLIJST ZETTEN

In plaats van aan de programmamedewerkers Kevin De Geest, Domi Crommen, Stefan Ackermans en Johan Henneman is het voor het eerst aan de luisteraar om mee te bepalen wat voor classics op Nostalgie zullen weerklinken tussen 7:00 en 19:00u.

De slogan van de actie luidt 'de collega's maken de brug'. "Dat tunetje is daar weer op de achtergrond, dat van De Collega's", klinkt het in de uitzending "De Vroeg" bij Kevin. Daar bij Nostalgie in Antwerpen komt alles blijkbaar terug.

VERVANGEND REDACTEUR/DJ

Sebastian Decrop vervangt dan weer in 'Dance Classics' zaterdag en zondag van 18:00 tot 20:00 vaste dj Kristof Hayen. Naast zijn radiojob is de jongeman ook bij (Belgacom) 11 aan de slag als beeldredacteur.

Sebastian kennen we normaliter als één van de nieuwsstemmen van Nostalgie Vlaanderen. "Dat met het (korte) bulletin om 09:00, 11:00, 15:00, 20:00 en 21:00 uur", zegt ochtenddj Kevin De Geest.

Vorige week dook hij weer op als dj, wat Sebastian vorig jaar al eens eerder deed. In ‘De Vroege’ zorgde Sebastian daarnaast ook voor koffie en ‘niks dan classics’. Kwestie dat Kevin op een gewone werkweek wat achter de schermen kan werken of kan uitrusten van zijn ochtendlijk labeur?

(ON)BESPROKEN COLLEGA?

Vorig jaar in ‘de Nostalgie Drive In' van 12:00 tot 18:00 uur, op zaterdag en zondag, draaide hij nog een namiddag semi-nonstop muziek. De klassieker Goldfinger kondigde hij destijds af met een wat foute uitspraak van de artiestennaam (Shirley) Bassey. "Ik heb wel eens een verspreking", gaf hij in 2008 al toe aan onze redactie en het REC radiocentrum. "Zo wou ik iets vertellen over de Rode Duivels maar zei 'Roze' Duivels. Slappe lach en hilariteit in de studio."

JOB HOPPEND VERLEDEN

Sebastian begon eind 2009 bij Nostalgie mee te werken aan de programma's. Destijds was 'Bassie' de bijnaam van de dj op Donna, die te beluisteren was tussen 13:00 en 16:00 uur tot begin 2009.

Eerder was hij ook al één van de presentatoren van Sporza op Radio 1. Hij kwam toen van bij... Radio 2. Eerst in 2006 als redacteur en reportagemaker, later als presentator van het ochtendprogramma 'Spoor 2'.

Zijn eerste echte radiostappen zette hij als pas afgestudeerde. Toen leerde Sebastian vier jaar lang radio maken bij de regionale zender FM Brussel.