Linda de Mol wil Mark Rutte en Diederik Samsom


Linda de Mol zou dolgraag Mark Rutte en Diederik Samsom ontvangen in haar spelshow Ik Hou Van Holland. Dat zegt de RTL 4-ster in Mikro Gids. De Mol heeft al verschillende politici mogen verwelkomen, waaronder SP-voorman Emile Roemer, maar de leiders van de VVD en PvdA kwamen tot nu toe nog niet langs. “Het lijkt me ontzettend leuk als Mark Rutte en Diederik Samsom tegen elkaar zouden strijden. Helaas hebben ze tot nu toe nog niet toegezegd“, zo laat ze weten.

Ik Hou Van Holland is momenteel bezig aan haar tiende seizoen. “Bijzonder dat een programma het tegenwoordig zo lang uithoudt zonder dat het kijkers verliest. Toen we er in 2008 mee begonnen, had ik er al wel een heel goed gevoel over. Ik Hou Van Holland belichaamt het ultieme, gezellige zaterdagavondgevoel.”

De Mol heeft nog steeds dezelfde passie voor haar spelshow. Het is voor haar dan ook geen zware productie. “Alleen mijn voeten zijn moe aan het eind van zo’n dag, omdat ik constant op die hakken moet staan. Maar verder helemaal niet, omdat ik alleen maar aan het lachen ben. Het voelt niet als hard werken.”

Het is juist ‘lekker los en relaxed’, vindt ze. “Jeroen en Guus komen er als een soort frisse wind in en zorgen voor de reuring, de grappen en de lol. Jeroen en ik voelen elkaar inmiddels zo goed aan, dat als ik iets aangeef, hij hem erin kopt. Dat gaat vanzelf.”

Ik Hou Van Holland is elke zaterdag te zien op RTL 4.