Apple heeft zijn excuses gemaakt aan Samsung op de Britse website van Apple. Door het verliezen van een rechtszaak werd Apple daartoe verplicht. Apple wist de excuses zo te maken dat het eigenlijk een trap na is.

Apple verloor onlangs de rechtszaak tegen Samsung waarin het de Koreaanse fabrikant beschuldigde van plagiaat. De rechter oordeelde dat de tablet van Samsung ‘not as cool’ als de iPad was en geen inbreuk maakte op design-patenten van Apple. Eerder verloor Apple ook in Nederland de rechtszaak waarin het een verkoopverbod van de Galaxy Tab eiste.

Hieronder het gedeelte van de excuses waarin Apple nog even de 'not so cool'-uitspraak van de rechter aanhaalt.


"The informed user's overall impression of each of the Samsung Galaxy Tablets is the following. From the front they belong to the family which includes the Apple design; but the Samsung products are very thin, almost insubstantial members of that family with unusual details on the back. They do not have the same understated and extreme simplicity which is possessed by the Apple design. They are not as cool."

De uitspraak van de rechter geldt voor de gehele EU en Apple werd gesommeerd om excuses te maken op de Britse website. Apple deed dit door de eerdere uitspraak van de rechter aan te halen dat de Galaxy Tab niet zo cool was als de iPad. Ook vermeldde Apple dat in Duitsland en de VS wel werd erkend dat Samsung de ‘veel populairdere iPad’ had gekopieerd. In Duitsland is er zelfs een speciale versie van de Galaxy Tab uitgebracht. De excuses moeten een maand op de site worden getoond. Naast de website moet Apple ook excuses maken in o.a. de kranten/magazines Daily Mail, Financial Times, T3 Magazine.