Orkaan Sandy legt ook mediasector plat

De Verenigde Staten worden bedreigd door een orkaan van het soort dat al in diverse Hollywood-scenario's werd gebruikt. Sandy zorgt er ook voor dat de mediasector er op zijn kop staat.

Op de Amerikaanse televisiezenders, zoals onder meer Fox News, CNN, MSNBC, wordt al dagen over niets anders dan de orkaan gesproken. Het business nieuws (onder meer Fox Business en CNBC) is ook ondergesneeuwd en er is dan ook weinig zakelijks te melden omdat Wall Street is zelfs voor het eerst sinds 911 op een reguliere werkdag gesloten. Ook de opnames van diverse series liggen tijdelijk stil.


Sandy legt half Amerika plat
Het is niet alleen president Obama die zijn campagne moet opschorten maar vooral economische schade die fors gaat oplopen. Vrijwel alle opnames voor films en televisieseries in New York zijn tot nader order stilgelegd. Na Hollywood worden verreweg de meeste Amerikaanse series en films (grotendeels) in New York opgenomen. Zo heeft Warner Bros de opnames van Winter's Tale moeten stilleggen vanwege overstromingsgevaar in Brooklyn. WB televisie heeft ook de opnames van 666 Park Avenue en Gossip Girl stilgelegd en CBS heeft dit gedaan met onder meer The Good Wife en Elementary.

Geschreven door: Jan-Hein Visser