De Formule1 blijft mogelijk de komende jaren op het open tv-net te bekijken. Al enige tijd is bekend dat RTL 7 stopt met het uitzenden van de Formule1. SBS6 is nu geïnteresseerd in de uitzendrechten.

Sport1 maakte eerder al bekend dat men goede gesprekken over de uitzendrechten van de Formule1 met rechtenhouder FOM voert. Daarbij sluit Sport1 het Engelse uitzendmodel van de Formule1 niet uit. Daarbij zijn alle Formule1-wedstrijden – inclusief trainingen en kwalificaties – op betaalzender Sky te zien. Slechts enkele wedstrijden zijn live via de BBC te bekijken. In een soortgelijk Nederlands model neemt Sport1 de plaats van Sky in, SBS6 van de BBC.
SBS: Geen commentaar
Het nieuws dat SBS6 geïnteresseerd in de uitzendrechten van de Formule1 zou zijn, werd door de internetsite F1Today bekend gemaakt. SBS6 wilde aan hen geen commentaar op gestelde vragen geven. F1Today baseert zich op diverse bronnen, zonder deze met naam te noemen.

FOM wil ook op open net
In de onderhandelingen over nieuwe uitzendrechtencontracten heeft FOM de intentie om de Formule1 in ieder geval – al is het maar gedeeltelijk – op het open net voor een groter kijkpubliek te kunnen uitzenden. Daarbij wordt steeds vaker voor het Engelse model gekozen. In de komende maanden moet duidelijk worden wie in Nederland de Formule1 gaat uitzenden.