De persconferentie in New York werd maandag afgelast vanwege de storm, maar dat weerhield Google er niet van om zijn nieuwste tablets aan te kondigen. Plus de Nexus 4 smartphone.

Google maakt haast met zijn eigen Android-toestellen. De zoekgigant heeft vandaag een 4,7 inch Nexus smartphone aangekondigd, die al enige tijd werd verwacht. Het toestel met een processor van Qualcomm komt volgende maand al uit. De smartphone is verkrijgbaar met een capaciteit van 8 en 16 GB. Het is het eerste toestel dat Google maakte met zijn Zuid-Koreaanse partner LG. Eerdere modellen kwamen van Samsung en HTC.

Naast een nieuwe versie van de Nexus 7, een tablet met 32 GB aan boord, komt Google met de Nexus 10, een tablet van Samsung met een 10 inch scherm. De tablet heeft een hogere resolutie dan de iPad van Apple (2560 x 1600 pixels, 300ppi) en de batterij gaat minstens negen uur mee. Als software draait Android versie 4.2. De 7 inch-versie van 16 GB is veel goedkoper geworden. De nieuwe tablets zijn overigens nog niet meteen verkrijgbaar in de Benelux, wel in sommige andere Europese landen.

Google stopt de hardware vol eigen applicaties: YouTube, Chrome, Gmail, Maps en vooral Google Play, de webwinkel van Google, die geld moet opbrengen. Het is geen geheim dat Google nauwelijks iets verdient op de toestellen zelf.

Alsof het zo gepland is, houdt Microsoft vandaag Windows Phone 8 ten doop.