Frans Bauer opent donderdag PuurNL


Radio Hollandio bestaat op de kop af 4 jaar. Deze gebeurtenis wordt aangegrepen voor de nieuwe stap in de ontwikkeling van de radiozender. Op 1 november verandert Radio Hollandio van naam en gaat ze door als PuurNL. Tijdens de ochtendshow op donderdag 1 november verzorgt Frans Bauer live op de radio de officiŽle opening tussen 11:00 en 12:00 uur.

Niet alleen de naam verandert, maar de gehele zender ondergaat een make-over. Door middel van nieuwe vormgeving en nieuwe jingles gaat de zender ook anders klinken. Verdere veranderingen in programmering worden op 1 november bekend.


24 uur per dag Nederlandstalig
Radio Hollandio is groot geworden door het maken van een professionele programmering waarin volkse Nederlandstalige muziek de boventoon voert. Dit muziekgenre is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Ook na de verandering naar PuurNL blijft volkse muziek een belangrijk onderdeel van een volledig Nederlandstalige programmering.


Opening
Op donderdag 1 november wordt de vernieuwde zender officieel geopend tijdens een feestelijke live-uitzending. Frans Bauer, ťťn van de zangers die het Nederlandstalige genre groot heeft gemaakt, zal de officiŽle opening verzorgen. Ook andere Nederlandstalige artiesten (waaronder Renť Schuurmans en Django Wagner) zijn naast Frans Bauer live in de studio in Rosmalen om de overgang naar Puur NL extra feestelijk te maken. [Radio.NL]