Moszkowicz verliest Jinek en advocaatschap


Aan de relatie tussen strafpleiter Bram Moszkowicz en WNL-presentatrice Eva Jinek is een einde gekomen. Ook mag hij niet meer als advocaat optreden. De breuk met Eva Jinek maakte Moszkowicz in RTL Boulevard bekend.

Naast de bevestiging aan het tv-programma staat in dagblad De Telegraaf een gezamenlijke verklaring van de voormalig geliefden. Daarin zeggen beiden dat een vriendschappelijke relatie beter bij hen past. Het is de enige verklaring die Bram Moszkowicz en Eva Jinek over de relatiebreuk aan de media geven.

Al eerder geruchten
Internetsite Nu.nl meldt dat er vorige maand al geruchten opdoken dat de 52-jarige Moszkowicz en de 34-jarige Jinek relatieproblemen zouden hebben. Dit werd toen nog ontkend. Eva Jinek is ťťn van de bepalende gezichten van publieke omroep WNL. Naast strafpleiter is Bram Moszkowicz ook ťťn van de vaste gezichten bij het RTL 4-programma RTL Boulevard.


Levenslang geschorst

De Raad van Discipline heeft daarnaast Bram Moszkowicz levenslang als advocaat geroyeerd. Hierdoor mag hij geen cliŽnten meer als advocaat juridisch bijstaan. Moszkowicz kreeg deze straf omdat hij volgens de tuchtrechter stelselmatig grote bedragen contant geld voor geleverde diensten aannam en dit niet aan de deken heeft gemeld. Omdat geen uitzicht op verbetering is sprak de tuchtrechter de zwaarst mogelijke straf uit. Die is hoger dan de deken had geŽist. Deze wilde dat Moszkowicz voor een jaar uit zijn ambt werd gezet. De advocaat kan tegen deze uitspraak nog bij het Hof van Discipline in beroep gaan.

Geschreven door: Jarco Kriek