La gifle
14:00 - 15:45 op TV5
Komedie (1974) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.3 (474 stemmen)
Met Lino Ventura, Annie Girardot, Isabelle Adjani e.aJean, onderwijzer, een jaar of vijftig, doorloopt een moeilijke periode: hij heeft twee politieagenten geslagen en zijn maîtresse heeft hem verlaten. Als hij alleen is met Isabelle, zijn dochter van 18, en deze hem vertelt dat zij haar studie opgeeft, geeft hij haar een vreselijke klap...


Mijn kleine broer is een hondje
15:30 - 17:05 op NED3
Familiefilm (2004) uit Duitsland
IMDB-rating: 5.7 (38 stemmen)
Met Maria Ehrich, Irm Hermann, Christine Neubauer e.aMarietta (Maria Ehrich) wil dolgraag een eigen hond. Haar ouders Maria (Christine Neubauer) en Martin (Martin Lindow) kunnen haar alleen maar teleurstellen omdat haar kleine broerje allergisch is voor dierenharen. Maar op haar 10e verjaardag krijgt ze een pakje uit Afrika met een magische steen erin. Een steen die je hartenswens schijnt te vervullen. Ze wrijft over de steen en een piepklein lief hondje komt onder het bed vandaan gekropen. Maar waar is nu haar broertje?


Category 7: The End of the World
20:30 - 00:10 op RTL7
Actie (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 4.3 (898 stemmen)
Met Gina Gershon, Cameron Daddo, Shannen Doherty e.aIn dit vervolg van "Category 6: Day of Destruction" wordt de storm steeds sterker en blijkt het de grootste storm van de Verenigde Staten te zijn. Judith Carr bereidt zich hier op voor, terwijl Tommy Tornado juist op de storm afgaat, gesteund door Faith Clavell. In de tussentijd beweren dominee Donny Hall en zijn vrouw Penny dat deze storm een bijbelse plaag is. De mensen realiseren dat het niet lang meer duurt voordat deze storm Amerika vernietigt.


Mamma Mia!
20:30 - 22:40 op RTL5
Komedie (2008) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.3 (78626 stemmen)
Met Amanda Seyfried, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan e.aDonna , een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie , de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie's huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band 'Donna and the Dynamos'. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna's verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.Elizabeth: The Golden Age
20:30 - 22:45 op RTL8
Biografie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (14965 stemmen)
Met Jordi Mollà, Aimee King, Cate Blanchett e.aHet is 1585 en koningin Elizabeth I (Cate Blanchett) die al bijna dertig jaar over Engeland heeft geregeerd, ziet zich nog steeds geconfronteerd met bloeddorstig verlangen naar haar troon en dreiging vanuit haar familie. Aan de andere kant van het Kanaal waait een vernietigende wind van katholiek fundamentalisme over het Europa van de 16de eeuw met Spanje’s Philip II (Jordi Molla) als boegbeeld. Gesteund door de Kerk van Rome en bewapend met de inquisitie vormt Philip met zijn machtige leger en onoverwinnelijke armada een naderende dreiging voor Vorstin en Vaderland. De duistere en vrome koning is vastbesloten de troon af te nemen van de protestantse ketter en Engeland terug te voeren naar de schoot van de Rooms Katholieke Kerk.


Julie & Julia
22:40 - 01:15 op RTL5
Biografie (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (44372 stemmen)
Met Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci e.aJulie Powells (Amy Adams) heeft schoon genoeg van haar saaie leventje en is op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de beroemde Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) ''Mastering the Art of French Cooking" onder ogen krijgt krijgt besluit ze álle recepten uit het boek te gaan bereiden.


The Thing from Another World
23:50 - 01:15 op Canvas
Horror (1951) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (5873 stemmen)
Met Margaret Sheridan, Kenneth Tobey, Robert Cornthwaite e.aWetenschappers op een eenzame post op de zuidpool graven een buitenaards wezen op uit de permafrost en moeten voor hun leven vechten als het wezen onverhoeds ontdooit.


No Way Out
01:10 - 03:00 op BBC1
Drama (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (10767 stemmen)
Met Kevin Costner, Gene Hackman, Sean Young e.aDankzij het feit dat hij aangesteld werd als liaison tussen het leger en de CIA kan marineluitenant Tom Farrell meer tijd doorbrengen in gezelschap van de mooie Susan Atwell, minnares van zijn nieuwe baas David Brice. Wanneer deze haar ontrouw vermoedt, doodt hij haar. Farrell, die getuige was van de moord, leidt het onderzoek. David Brice, die niet weet dat Farrell zijn rivaal was, geeft hem de opdracht de moord in de schoenen te schuiven van een fictieve Russische spion.


The Body Snatcher
01:15 - 02:35 op Canvas
Drama (1945) uit Amerika
IMDB-rating: 7.4 (2024 stemmen)
Met Boris Karloff, Bela Lugosi, Henry Daniell e.aEen arts schaft lijken aan van Gray, een gevaarlijke souteneur, voor zijn anatomische lessen. Gray gaat echter tot moord over om zijn voorraden op peil te houden en de arts realiseert zich dat hij verkeerd bezig is als hij het lijk van een jonge vrouw binnen krijgt die hij enkele uren daarvoor nog levend heeft gezien. Hij keert zich tegen de grafschenner met desastreuze gevolgen.


Rubber
02:35 - 03:53 op Canvas
Komedie (2010) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5.7 (12007 stemmen)
Met Thomas F. Duffy, Haley Ramm, Jack Plotnick e.aRobert, een autoband die achtergelaten is in de woestijn, komt ineens tot leven zonder enige reden. Robert ontwikkelt al snel een telepathische gave wat hem in staat stelt om alles te vernietigen wat hij wil.