Tv-zender Zone Reality, dat via diverse digitale tv-aanbieders in Nederland wordt aangeboden, gaat vanaf 3 december verder onder de naam CBS Reality. De naamswijziging is het gevolg van een overeenkomst, die Chellomedia en CBS Studios International eerder dit jaar sloten met betrekking tot de lancering van tv-kanalen onder de naam CBS in 83 landen/regio's in Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Door de nieuwe samenwerking wordt de programmering van de bestaande tv-zenders versterkt met programma’s uit de CBS-bibliotheek; de grootste mediabibliotheek van de wereld bestaande uit meer dan 70.000 uur content.


Ook de programmering van Zone Reality wordt uitgebreid met drama en reality shows uit de CBS-collectie, zoals de serie 48 Hours, Judge Judy, de misdaad documentaire serie FBI Criminal Pursuit en Nowhere to Run, en de ziekenhuis serie Baby ER. Chellomedia en CBS Studios International sloten in november 2009 al een vergelijkbare overeenkomst voor het Verenigd Koninkrijk. Sinds de rebrand zijn de kijkcijfers met meer dan 130%* gestegen. Het streven is om dit succes in EMEA voort te zetten. [Radio.NL]