Google is bezig om Gmail te vernieuwen. Sommige gebruikers krijgen de nieuwe functionaliteit al voorgeschoteld. Grootste verandering is momenteel de manier waarop een nieuw bericht wordt aangemaakt.

De meest in het oog springende verandering is de manier waarop een nieuw bericht wordt aangemaakt. Wanneer je in de nieuwe situatie op 'compose' ('opstellen'in de Nederlandse versie) drukt, wordt in een apart venster het aanmaken van een nieuw bericht geopend. Hierdoor blijf je gewoon nog steeds makkelijk toegang hebt tot andere onderdelen van Gmail. Zie hier een uitgebreide uitleg (in het Nederlands) van Google over de nieuwe functionaliteit)

Voorheen was het lastig om even een oud mailtje er bij te pakken tijdens het typen van een bericht, er werd dan een ‘draft’ (concept) aangemaakt zodat je naar een oud bericht kon en daarna weer verder kon met je bericht. Een omslachtige en inefficiënte manier van werken. De nieuwe manier heeft meer iets weg van een chat-scherm.

Ook is het makkelijker om beeld in te voegen in je nieuwe mail. Andere veranderingen zijn het tonen van profielfoto’s in de auto-suggest van je contactpersonen. Er zullen ook nieuwe functies toegevoegd worden de komende tijd.Geplande vernieuwingen Gmail
•Emoticons en uitnodigingen voor evenementen invoegen
•Concepten afdrukken vanuit het menu Meer
•Labels toevoegen aan uitgaande berichten vanuit het menu Meer
•Leesbevestigingen verzenden (alleen voor gebruikers van Google Apps)
•Standaardantwoorden

De vernieuwingen zouden nog niet voor iedereen beschikbaar zijn. Binnen enkele maanden moet dat wel het geval zijn.[Via: ZDnet]