Landelijk politienummer onderuit door storing Tele2

De storing in de vaste telefonie van Tele2 heeft onder meer een aantal politieregio's onbereikbaar gemaakt voor meldingen via het landelijke politienummer 0900-8844.

De storing bij Tele2 deed zich voor in de vaste telefonielijnen en was volgens een woordvoerder redelijk snel opgelost. "Maar doordat het netwerk stapsgewijs weer moest worden opgestart om piekbelasting te voorkomen, hebben sommige klanten daar nog wat langer last van gehad", zegt woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo van Tele2. Hij schat in dat de totale overlast een uur heeft geduurd.

Dat was in ieder geval genoeg om het landelijke politienummer 0900-8844 in sommige delen van Nederland volledig onderuit te halen. Onder meer in Brabant, Zuid-Holland en Twente was de politie onbereikbaar.

Ook hulpdiensten onbereikbaar
Naast politiekorpsen konden ook hulpdiensten als de brandweer niet worden bereikt. Enkele gemeenten waarschuwden hun burgers via onder meer twitter dat zij door de storing bij Tele2 niet meer bereikbaar waren.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond schaalde zelfs even op in waakzaamheid nadat ook nog eens het communicatiesysteem P2000 van de alarmdiensten er uit lag. Die storing was sneller opgelost dan de telefoonstoring.