Android gillend de ruimte in

In space no one can hear you scream. Of wel? Dat is een vraag waar Cambridge University Spaceflight (CUSF) antwoord op wil hebben. Daarom stuurt de universiteit een Android smartphone de ruimte in met een app om geluid uit te zenden en te ontvangen.

Aangezien er geen lucht is in de ruimte, zouden er geen geluidsgolven zijn dus ook geen geluid. Maar zeker weten doen we dat niet dus sturen de onderzoekers in december een missie naar het ISS om dat te onderzoeken. Deel van dat onderzoek is een Android telefoon die via de speaker geluid uitzendt en via de microfoon weer opneemt.

Met een dikke knipoog naar de ĎIn space nog one can hear you screamí leus van de film Alien, is het onderzoeksteam op zoek naar gillen van mensen om via de speaker uit te zenden via het Android-toestel. Wie een goede krijs heeft (kan ook in groepsverband) kan dat naar de CUFS sturen. De tien winnende gilpartijen gaan de ruimte in. De filmpjes worden op deze pagina verzameld en bezoekers kunnen daar hun stem op uitbrengen. Momenteel gaat onderstaande video aan kop:Het is niet de eerste keer dat Android de ruimte in gaat. Eerder keek de Android-mascotte al neer op aarde vanuit de ruimte.

[Via: FAQT]