MegaUpload bestanden mogelijk nog langer geblokkeerd

De Motion Picture Association of America (MPAA) wil dat de bestanden die op de servers van MegaUpload staan nog langer geblokkeerd blijven. De lobbyisten van Hollywood zijn bang dat als de bestanden vrijkomen, dat er nog meer inbreuk wordt gedaan op auteursrechten dan voorheen.

De servers van MegaUpload, met ongeveer 25 petabytes (25 miljoen gigabytes) aan data, staan nu offline opgeslagen in een opslagruimte in Virginia. Sinds de FBI de website neerhaalde is het onduidelijk wat er met de bestanden zal gebeuren. In januari dit jaar wilden de hostingfirma’s de bestanden wissen, maar dit werd uitgesteld.

De MPAA verzocht de rechtbank om de bestanden langer onbereikbaar te houden in een rechtszaak omtrent MegaUpload-gebruiker Kyle Goodwin. Goodwin gebruikte de opslagsite om zijn eigen videobestanden veilig te stellen. Nadat zijn harde schijf crashte, wilde hij zijn back-up gebruiken, maar toegang tot zijn bestanden op MegaUpload wordt geweigerd.

Hoewel de MPAA niet reageerde op het specifieke geval van de legale bestanden van Kyle Goodwin, stelt het wel dat MegaUpload vol staat met auteursrechtelijk beschermd materiaal en dat het simpelweg herstellen van toegang zal zorgen voor meer inbreuk op auteursrechten.

Blokkeren materiaal slecht voor cloud diensten

Verdediger van Goodwin, Julie Samuels van de Electronic Frontier Foundation, stelt dat het blijven blokkeren van alle gegevens (ook de legale bestanden) ‘een negatieve invloed heeft op alle aanbieders van cloud opslag en klanten. Om de cloud-technologie te laten werken is toegang tot de cloud namelijk het belangrijkste.

[Via: CNET.com]