Seca 2 nog even, Irdeto definitief exit bij CanalDigitaal

Na vele jaren van dubbele doorgifte, stopt CanalDigitaal op zeer korte termijn definitief met Irdeto als codering. Seca 2 blijft voor een groep abonnees vooralsnog wel in gebruik.

De Irdeto codering stopt definitief op 6 december en CanalDigitaal heeft voor alle gebruikers hiervan een passend aanbod voor vervangende apparatuur. Bij een aantal CanalDigitaal abonnees rezen ook vragen over de melding dat Seca 2 mogelijk op korte termijn ook niet meer gebruikt zal worden. Voorlopig blijven de nog resterende Seca 2 kaarten echter actief.


In de loop van 2013 uitsluitend Seca 3

CanalDigitaal is al een tijdje geleden grotendeels overgestapt op de beter beveiligde Seca 3 codering en wel voor alle Basis (HD) pakketten of hoger. Een aantal abonnees beschikt nog over Seca 2 kaarten te weten voor het Settop-Box pakket. De de uitfasering van Seca 2 voor dit pakket zal op zijn vroegst pas in de loop van 2013 worden ingezet. Kijkers met een Settopbox-pakket en een HD decoder kunnen wel nu al een Seca 3 (Mediaguard 3) kaart verkrijgen om zo naar een aantal landelijke Nederlandse zenders in HD te kunnen te kijken. Informatie daarvoor via http://www.canaldigitaal.nl/hdkaartwissel.

Geschreven door: Jan-Hein Visser