De BBC heeft besloten om de test met het uitschakelen van middengolffrequenties uit te breiden. Sinds dinsdag zijn ook de AM-zenders van BBC Essex (765 kHz) en BBC Hereford & Worcester (738 en 1584 kHz) buiten gebruik gesteld. Daarnaast blijven de zender van BBC Radio Kent (1602 kHz) en BBC Radio Nottingham (1584 kHz) uit.

In augustus van dit jaar startte de BBC een test met het afschakelen van enkele middengolffrequenties van lokale radiostations. Het ging om radiostations die in hun verzorgingsgebied ook via FM en/of DAB te ontvangen zijn. De BBC wil hierdoor te weten komen hoeveel luisteraars er nog op de AM-frequenties van de lokale stations afstemmen.


De zenders die tijdelijk uitgezet werden waren Rusthall 1602 kHz en Littlebourne 774 kHz (beiden BBC Radio Kent), Swan Pool 1368 kHz (BBC Radio Lincolnshire), Wallasey 1485 kHz (BBC Radio Merseyside) en Clipstone 1584 kHz (BBC Radio Nottingham).


Op 24 september liep de eerste test af, waarna de meeste zenders weer aangezet zijn. Alleen de 1602 kHz van BBC Radio Kent en 1584 kHz van BBC Radio Nottingham bleven uit.


Afgelopen dinsdag heeft de BBC bekendgemaakt dat de test met uitschakeling van middengolfzenders uitgebreid wordt. Tot en met 6 november zijn ook BBC Essex en BBC Hereford & Worcester niet via de middengolf te beluisteren. Op deze frequenties (765 kHz vanaf verschillende locaties in Essex, 738 kHz vanuit Worcester en 1584 kHz vanuit Woofferton) is nu een boodschap te horen waarin luisteraars verteld wordt dat de radiozender nu op FM en/of DAB te ontvangen is. [RS/Radio.NL]