De sportzender 66 WFAN in New York City is vanaf vrijdagmiddag (2 november) ook op FM te ontvangen. Vanaf 12.01 uur lokale tijd (17.01 uur Nederlandse tijd) neemt het station de frequentie 101.9 FM over van de rockzender New Rock 101.9 (WRXP). Vooralsnog wordt de frequentie gehuurd. De verkoop moet namelijk nog worden goedgekeurd door de diverse waakhonden.

WFAN, ook wel ‘The Fan’ genoemd, mag gezien worden als pionier op het gebied van sportradio. Ruim 25 jaar geleden, op 1 juli 1987, was WFAN het allereerste radiostation dat 24 uur per dag in het teken van sport kwam te staan.


Luisteraars werden de hele dag op de hoogte gehouden van sport in de breedste zin van het woord, want naast dat er continue over sport gesproken werd, bracht het station ook het allerlaatste nieuws: sportnieuws wel te verstaan.


Op WFAN zijn alle wedstrijden van de New York Giants, New York Mets, Brooklyn Nets en de New Jersey Devils te volgen. Daarnaast hebben bekende sportpresentatoren als Boomer Esiason, Craig Carton en Mike Francesa een programma op de zender. Francesa kwam onlangs nog in het nieuws, nadat hij in slaap was gevallen tijdens zijn show.


Vorige maand werd bekend dat eigenaar CBS Radio WFAN naar FM ging verhuizen. Dit nadat rivaal ESPN New York in april al de overstap maakte van AM naar FM, door de frequentie 98.7 FM over te nemen van Emmis. CBS Radio heeft voor WFAN de frequentie 101.9 FM overgenomen van Merlin Media voor een bedrag van $75 miljoen.


Met ingang van vrijdagmiddag 12.01 uur lokale tijd is WFAN op 101.9 FM te ontvangen. De callsigns van de FM-zender worden dan ook gewijzigd van WRXP in WFAN.


Door de komst van WFAN op FM komt er na enkele maanden alweer een einde aan New Rock 101.9. De rockzender nam in juli de plaats in van de kwakkelende nieuwszender FM News 101.9 (WEMP). Liefhebbers van rockmuziek in New York City moeten daarom opnieuw op zoek naar een alternatief.


De radiowereld van New York City is momenteel flink in beweging. Dit jaar zijn er al vier radiostations verkocht. Naast de 98.7 FM voor ESPN en de 101.9 FM voor WFAN werd in augustus de talkzender 710 WOR gekocht door Clear Channel. Twee weken geleden werd bekend dat Cumulus WFME op 94.7 FM koopt. Hiervoor betaalt het concern $40 miljoen. [RS/Radio.NL]