Paul van Gessel wordt per 1 februari 2013 de nieuwe directeur van RTV Noord-Holland en AT5. Beide zenders zitten sinds 1 juli 2012 onder n dak en hebben sinds de overname van AT5 door RTV Noord-Holland, Avro en Het Parool n algemeen directeur. Van Gessel is afkomstig van BNR Nieuwsradio waar hij hoofdredacteur is. Hij volgt Robert Zaal op, die per 1 november directeur is geworden van de Wereldomroep.

Paul van Gessel (47) is sinds 2007 hoofdredacteur van de landelijke nieuwszender BNR Nieuwsradio. De journalistieke wortels van Van Gessel zijn niet alleen in landelijke media (o.m. NOS, NCRV, AVRO, VARA) te vinden, maar ook in lokale (Omroep Nijmegen) en regionale media (Omroep Gelderland en L1).RTV Noord-Holland en AT5 menen met de komst van Paul van Gessel een directeur te hebben gevonden die inhoudelijk sterk is en zijn managementkwaliteiten zal inzetten om resultaatgericht te werk te gaan.


Paul van Gessel: "RTV Noord-Holland en AT5 hebben n zekerheid: ze moeten grote bewegingen maken wil het een toekomst hebben waarin niets meer lijkt vast te staan. Het veranderend nieuwsgedrag, de digitalisering, de jacht op financiering: het mediabedrijf dat in deze dynamiek een spilfunctie naar de doelgroep wil vervullen, moet zich ook dynamisch opstellen. Dat hoop ik met de medewerkers bij RTV Noord-Holland en AT5 neer te kunnen zetten. Een ondernemende, energieke en ambitieuze organisatie die er is voor de gepassioneerde Noord-Hollander en de trotse Amsterdammer".


Paul van Gessel is benoemd door de Raad van Toezicht (RvT) van RTV Noord-Holland en de Raad van Advies van ARPA (AVRO, RTV Noord-Holland, Het Parool en AT5), zo meldt RTV Noord-Holland in een persbericht. Joyce Sylvester, voorzitter van de Raad van Toezicht van RTV Noord-Holland over de benoeming: Wij zijn verheugd met zijn komst en kijken uit naar de start van zijn werkzaamheden.


Namens ARPA en AT5 laat Willemijn Maas weten: Wij zijn blij met de benoeming van Paul van Gessel. We hebben er alle vertrouwen in dat hij samen met de hoofdredacteur van AT5 ook deze zender kan versterken en vernieuwen. [Radio.NL]