A Perfect Getaway
20:30 - 22:30 op RTL5
Horror (2009) uit Amerika
IMDB-rating: 6.5 (34798 stemmen)
Met Chris Hemsworth, Milla Jovovich, Timothy Olyphant e.aThriller over twee stellen die op hun vakantie in Hawaï ontdekken dat een groep psychopaten toeristen stalkt en gruwelijk vermoordt.


Flashdance
20:30 - 22:35 op RTL8
Drama (1983) uit Amerika
IMDB-rating: 5.5 (9858 stemmen)
Met Jennifer Beals, Michael Nouri, Lilia Skala e.aEen vrouwelijke lasser droomt ervan om een beroemde danseres te worden en moet veel hindernissen overwinnen voordat haar droom werkelijkheid wordt.


Edge of Darkness
20:30 - 22:50 op SBS6
Misdaad (2010) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (49749 stemmen)
Met Mel Gibson, Ray Winstone, Danny Huston e.aThomas Craven is een detective, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen de bedrijfswereld en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.


Striptease
20:30 - 22:55 op NET5
Komedie (1996) uit Amerika
IMDB-rating: 3.8 (14561 stemmen)
Met Demi Moore, Burt Reynolds, Armand Assante e.aOm aan geld te komen, gaat Erin na haar scheiding werken in een stripteasebar. Wanneer een congreslid moeilijkheden veroorzaakt, bedenkt een vriend het plan om de man te chanteren. Het loopt echter niet allemaal volgens plan.


Smokin' Aces
22:00 - 00:10 op RTL7
Actie (2006) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.6 (42153 stemmen)
Met Ryan Reynolds, Ray Liotta, Joseph Ruskin e.aFBI-onderdirecteur Stanley Locke (Andy Garcia) heeft zijn beste agent Richard Messner en diens doorgewinterde maat Donald Carruthers (Ray Liotta) gestuurd naar de niet meer zo erg geheime onderduikplek van Buddy 'Aces' Israel in Lake Tahoe. Hun opdracht is het beschermen van deze louche goochelaar tegen maffiabaas Primo Sparazza, die achter ruim 130 moorden zou zitten. Om zijn eigen hachje te redden heeft Buddy zich bereid verklaard om tegen Sparazza te getuigen, zo luidt het verhaal. De maffia heeft één miljoen dollar op het hoofd van Buddy gezet. Daar komt een bizarre groep huurmoordenaars op af, van nietsontziende mafkezen tot smakelijke, zwaarbewapende mokkels.<br>De grote vraag is nu: Wie is er als eerste bij Buddy. Terwijl de vonken eraf vliegen en de premiejagers eerst elkaar proberen uit te schakelen, ontdekken Messner en Carruthers stukje bij beetje het ware verhaal achter deze jacht. Rondom de tweederangs goochelaar Buddy 'Aces' Israel is namelijk niets wat het lijkt....


Nixon
22:10 - 01:15 op Canvas
Biografie (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (11198 stemmen)
Met Anthony Hopkins, Joan Allen, Powers Boothe e.aRichard Nixon was van 1968 tot 1974 president van de Verenigde Staten. Door het beruchte Watergate-schandaal wordt Nixon uiteindelijk gedwongen om het presidentschap op te geven.


True Justice: Deadly Crossing
22:25 - 00:15 op Veronica
Actie (2011) uit Canada
IMDB-rating: 5.3 (35 stemmen)
Met Steven Seagal, Meghan Ory, Warren Christie e.aElijah Kane (Seagal) was de hoofdpersoon van een nieuwe actieserie: True Justice. na het seizoen werden de afleveringen per twee rechtstreeks op dvd uitgebracht. Seagal schreef alle verhalen zelf. Seagal is de leider van een elite undercover team in Seattle. Als de stad belaagd wordt door gewelddadige drugsdealers, is het de taak van het team om de stad weer veilig te maken en deze meedogenloze criminelen zo snel mogelijk achter de tralies te zetten. Het team heeft als voordeel dat de wat stramme Seagal zelf wat minder in actie hoeft te komen.


Saw IV
22:30 - 00:20 op RTL5
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (30140 stemmen)
Met Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson e.aNa de dood van inspecteur Kerry, onderzoekt forensisch detective Hoffman samen met twee doorgewinterde FBI agenten- de overblijfselen van Jigsaw en probeert de puzzel van diens laatste, gruwelijke spel op te lossen. Echter, al snel raakt SWAT team leider Rigg verzeild in een nieuw ziek spel van dodelijke valstrikken waarbij hij slechts 90 minuten de tijd heeft om een oude vriend en misschien ook zichzelf te redden van een vreselijk lot....<br>


And When Did You Last See Your Father?
23:15 - 00:39 op NED2
Biografie (2007) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.8 (842 stemmen)
Met Jim Broadbent, Colin Firth, Juliet Stevenson e.aSchrijver Blake Morrison wordt op veertigjarige leeftijd geconfronteerd met de terminale ziekte en dreigende dood van zijn vader Arthur. Op het ziektebed worden mooie en grappige, maar ook vervelende herinneringen uit zijn jeugd opgehaald. De anekdoten uit het leven van Arthur en het beeld van de stervende man rijgen zich aaneen. Blake worstelt met zijn gevoelens voor zijn vader en de geschiedenis van hun relatie, gevuld met conflicten. Hij leert te accepteren dat ouders niet altijd verantwoording hoeven af te leggen aan hun kinderen. Waardoor de relatie tussen Blake en zijn vader verandert van puberale kritiek en adolescente twijfel in volwassen aanvaarding.Fatal Attraction
23:20 - 01:15 op E&eacute;n
Drama (1987) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (17147 stemmen)
Met Michael Douglas, Glenn Close, Anne Archer e.aDe getrouwde Dan Gallagher krijgt een verhouding met de aantrekkelijke Alex Forrest. Als Dan zich schuldig voelt tegenover zijn gezin, probeert hij de relatie met Alex te beëindigen, maar zij accepteert dit niet.


The Dead Pool
23:40 - 01:30 op SBS6
Actie (1988) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (8848 stemmen)
Met Clint Eastwood, Patricia Clarkson, Liam Neeson e.aEen bekende popster wordt dood aangetroffen. De macabere producer Peter Swan is de hoofdverdachte. Hij heeft namelijk een morbide spel bedacht: The dead pool; een lijst met beroemdheden die volgens hem het nieuwe jaar niet halen. Wanneer wederom twee mensen van de dodenlijst omkomen, is voor Dirty Harry de maat vol. Samen met zijn .44 Magnum revolver en zijn onorthodoxe methodes ontrafelt hij een web van intriges. Als hij dan ook nog ontdekt dat zijn naam op de lijst voorkomt, is hij niet meer te stuiten.


Halloween III: Season of the Witch
01:55 - 03:25 op BBC2
Horror (1982) uit Amerika
IMDB-rating: 3.6 (9606 stemmen)
Met Tom Atkins, Stacey Nelkin, Dan O'Herlihy e.aOp wrede wijze wordt er in een ziekenhuis een patiënt vermoord. De moordenaar verbrandt enkele minuten later in zijn auto die op de parkeerplaats ontploft. Dr. Dan Challis - een getuige van een aantal bizarre en angstaanjagende gebeurtenissen - onderzoekt de zaak en stuit daarbij op de boosaardige maker van Halloween maskers. Deze Conan Cochran is van plan de oude gebruiken van Allerheiligen nieuw leven in te blazen, waarbij het offeren de gewoonste zaak is. Voor de kinderen van Amerika heeft hij een duivelse verrassing in petto.