Noorse tv-zender annuleert Sterren Springen

De deal was al rond, maar toch ziet de Noorse tv-zender TV Norge af van de Reinout Oerlemans-hit Celebrity Splash, hier bekend als Sterren Springen. Dat meldt vaksite C21 Media. TV Norge moest opeens flink meer betalen voor de show en dat heeft te maken met het soortgelijke programma Stars in Danger – High Diving, dat producent Banijay heeft verkocht aan het Noorse TV2. “Als producenten op hetzelfde moment met iets soortgelijks bezig zijn, lopen prijzen op“, verklaart Eyeworks.

Door die concurrentiestrijd stelt Eyeworks geen grip te hebben op de kosten. “De cast verdubbelt hun prijzen, de zwemhallen verdubbelen hun prijzen, dus dan wordt het extreem duur“, zegt directeur Arvid Strömstad.

De bazen van TV Norge zijn niet van plan om de extra kosten op te hoesten. “Toen we de deal in Cannes sloten werd een prijs genoemd, maar na een tijdje kwam Eyeworks terug met een veel hoger bedrag“, stelt een voorlichter van TV Norge.

Jeff Goldman van de distributietak van Eyeworks ziet geen andere oplossing. “Het was een lastige beslissing, maar het zou zonde zijn van het format als voor de kijkers van TV Norge, als we verder zouden gaan onder de huidige condities.”

TV2 voelt zich niet verantwoordelijk voor hetgeen is gebeurd. “We hebben geen contact gehad met TV Norge. We concentreren ons op onze eigen versie Stars in Danger“, laat die zender weten.

Eerder al nam Banijay juridische stappen tegen Eyeworks, omdat het Franse bedrijf vindt dat Sterren Springen een schaamteloze kopie is van hun show. Stars in Danger – High Diving loopt al jaren in Duitsland.

In de Verenigde Staten zijn beide shows eveneens verkocht: het Nederlandse format aan ABC en het Franse format aan FOX.