RTL 4 brengt nieuwe dansshow

RTL 4 werkt aan een laagdrempelige talentenjacht voor danstalent. Samen met producent Blue Circle is de familiezender op zoek naar uiteenlopende kandidaten. Dat heeft de tv-zender vrijdag laten weten in een persbericht. De laatste dansshow die RTL 4 uitzond was Mijn Man Kan Niet Dansen met Humberto Tan. Het werd een grote flop in de lente van 2008 met nog geen half miljoen kijkers op prime time. Na twee afleveringen werd de show van de buis gehaald.

Zusterzender RTL 5 boekt nog wel altijd succes met haar dansshow So You Think You Can Dance. Dat programma is vooral onder jongeren populair.

De nieuwe show van RTL 4 moet breder worden dan die van RTL 5. “Iedereen kan dansen, maar wie springt er bovenuit? Dat is de vraag in het nieuwe en laagdrempelige programma dat RTL 4 samen met producent Blue Circle heeft ontwikkeld“, aldus de zender.

“Van line dancing tot salsa of gewoon een geheel eigen dansstijl. Jong, oud, solo of groep; iedereen krijgt de kans om zijn of haar beste dansmoves te delen met het grote publiek.”

Het is nog niet bekend wanneer de show begint.