RTL Nieuws: koopkracht daalt met twintig procent

RTL Nieuws heeft bij de premier een verzoek in het kader van de Wet Openbaar Bestuur ingediend. RTL wil dat Rutte alle koopkracht documenten openbaart voor het debat over regeringsverklaring.

RTL Nieuws heeft vaker diepgravend onderzoek uitgevoerd naar politieke besluiten om zo veel mogelijk details boven water te krijgen. Daar is de nieuwsredactie nu ook weer mee bezig. Rutte liet vrijdag na afloop van de bijeenkomst van de bestuurdersvereniging van de VVD weten dat de berekeningen van RTL over het dalen de koopkracht op bepaalde gekozen extremen zijn gebaseerd, maar RTL Nieuws blijft vooralsnog bij haar conclusies. Voor sommige groepen daalt de koopkracht zelfs met dertig procent.RTL onderzoek bevestigd door CPB
Vrijdag kopt RTL Nieuws: De koopkracht van grote groepen Nederlanders gaat de komende kabinetsperiode veel meer achteruit dan VVD en PvdA beloven. Sommige burgers zullen de komende vijf jaar tot wel twintig procent minder te besteden hebben. Dit concluderen experts, die op verzoek van RTL Nieuws het regeerakkoord van VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom bestudeerden. Ook het Centraal Planbureau bevestigt de harde koopkrachtdalingen tegenover RTL Nieuws.

Geschreven door: Jan-Hein Visser