Reconstructie Project X-rellen Haren op televisie


De regionale omroep RTV Noord gaat een uitvoerige reconstructie van de Project X-rellen in Haren aan haar kijkers tonen. De afgelopen weken werkte de regionale omroep aan deze reconstructie.

De Project X-rellen worden door sommigen ook wel de facebookrellen genoemd. Een verkeerd ingestelde uitnodiging voor een sweet sixteen party zorgde ervoor dat duizenden jongeren naar Haren kwamen, ondanks dat vooraf duidelijk was aangegeven dat er geen feestje te vieren was.

Miljoenen euro’s schade
Uiteindelijk kwam het tot een hard treffen tussen politie en een deel van de aanwezige jongeren. Daarbij vielen tientallen gewonden, waaronder oudere man die met een stoeptegel door een tot nu toe onbekend persoon werd aangevallen en daarbij zwaargewond raakte. De schade door de rellen loopt in de vele miljoenen euro’s.


Samenwerking Dagblad van het Noorden
De reconstructie wordt voor de eerste keer op zaterdag 3 november om 18.00 uur op TV Noord uitgezonden. Uit de reconstructie blijkt dat de lokale en regionale overheid ook steken bij de Project X-rellen in Haren heeft laten vallen. RTV Noord werkte bij de reconstructie samen met het Dagblad van het Noorden, die in de zaterdagbijlage van 3 november ook een verslag van de reconstructie geeft.


Geschreven door: Jarco Kriek