Concert BLF ook buiten op Ziggo Dome te zien


BLF had zaterdag 3 november enkele Ziggo Dome primeurs. Het twintig jaar jubileumconcert van de Zeeuwse popgroep was live door alle Ziggo-abonnees te bekijken en daarnaast ook buiten op de muren van de Ziggo Dome te volgen.

Het was ook nog eens de eerste keer dat een Nederlandse popgroep een avondvullend concert in de nieuwste muziektempel van Nederland verzorgde. Tijdens het concert bracht BLF de 17.000 aanwezigen in extase door alle hits die men in de afgelopen twintig jaar heeft gehad te spelen. Een indrukwekkend hoogtepunt was het nummer Ze Is Er Niet waarin drummer Norman Bonink even van het toneel verdween en via een videoprojectie de in 2001 overleden drummer Chris Gtte meespeelde.

Buiten op Ziggo Dome
Een totale verrassing was dat het concert van BLF live op de videoschermen rondom het gehele Ziggo Dome werd geprojecteerd. Het is voor de eerste keer dat dit gebeurde. Er was geen ruchtbaarheid aan gegeven om te voorkomen dat er veel mensen buiten naar het concert zouden gaan kijken. Ook was er geen geluid van het concert buiten de Ziggo Dome. Op de sociale media twitter en facebook werd wel veel melding van de primeur bij de Ziggo Dome gemaakt.


Concert voor iedere Ziggo-abonnee
Ziggo bracht het BLF-concert via het digitale tv-kanaal 11 in de huiskamer van iedere Ziggo-abonnee. Het was voor de eerste keer dat Ziggo een concert uit de Ziggo Dome zelfstandig via haar kabelnetwerk uitzond. De verwachting is dat Ziggo in de toekomst meer concerten uit de Ziggo Dome live gaat uitzenden.

Geschreven door: Jarco Kriek