Facebook laat op zijn eigen Facebook-pagina weten dat teveel Facebook slecht is. De vergelijking wordt getrokken met het eten van een verjaardagstaart, een sociale gelegenheid maar te veel taart eten is niet goed.

Zo’n 10,5 miljard minuten per dag ware Facebookers op Facebook bezig in de eerste maand van dit jaar. Dit getal liet Facebook officeel weten voordat het de beurs op ging. Hoewel Facebook ons kan helpen bij het onderhouden van sociale relaties is er ook een keerzijde.

Door steeds te lezen wat je Facebook-contacten hebben meegemaakt, leef je minder in het heden. Ook zou het met name jonge meisjes depressief maken omdat ze het idee krijgen dat iedereen een leuker leven leidt dan dat zij leiden. In Nederland komen ook al de eerste berichten over mensen die verslaafd raken aan sociale media zoals Facebook en Twitter.

Het gros van de negatieve gevolgen van het gebruik van Facebook zijn te herkennen in mensen die er overmatig gebruik van maken. Facebook erkent dat dus ook zelf en besteedt daar nog eens aandacht aan met de verjaardagstaartvergelijking op Facebook zelf.