UPC heeft nieuwe firmware voor haar Horizon mediabox op haar kabelnetwerk beschikbaar gesteld. Het gaat niet om de aangekondigde grote ‘november-update’ maar om een kleine patchupdate.

De nieuwe firmware wordt gefaseerd in de actieve Horizon mediaboxen geïnstalleerd. De gebruiker van de Horizon mediabox kan via het menu ook handmatig de nieuwe firmware installeren. De nieuwe firmware heeft de versienummer 1-1-57.09.1_v 1.25_16777392 meegekregen.

Sneller menu
UPC geeft bij patchupdates geen directe informatie over de verbeteringen die in de firmware zijn aangebracht. Het kabelbedrijf heeft wel toegezegd dat bij de grote firmware-updates te gaan doen. UPC gaat in ieder geval in de loop van november en in het eerste kwartaal van 2013 grote firmware-updates voor de Horizon mediabox uitbrengen. De helpdesk van UPC heeft echter tegen klanten gezegd dat de nu uitgebrachte patchupdate het menu van de Horizon mediabox sneller moet maken.


DCHP-probleem via HDMI
Ook het probleem van het groene beeldscherm dat bij tv-modellen van enkele fabrikanten waarneembaar is, zou in de nieuwe firmware enigszins verbeterd zijn. Dit DCHP-probleem bij de HDMI-aansluiting kan in sommige gevallen ook verholpen worden door de televisie van de nieuwste firmware te voorzien. Veel tv-toestellen worden door gebruikers niet van de meest actuele firmware voorzien.


Feedback klanten belangrijk
UPC zegt de komende tijd om op basis van de feedback van haar klanten te benutten om de producten en diensten van Horizon verder aan te passen aan hun wensen. De eerste grote firmware-update voor de Horizon mediabox – die in november beschikbaar komt - zal onder meer verbetering van de snelheid van de menu's bewerkstelligen. Zo zal het navigeren door het menu, de TV-gids en het laden van de 3D-animaties sneller verlopen. UPC heeft bekendgemaakt dat er de afgelopen twee maanden vijftigduizend Horizon mediaboxen via Alles-in-1 pakketten zijn verkocht.


Geschreven door: Jarco Kriek