PayPal en Symantec slachtoffers hack-dag

Meerdere hackers, waarvan sommigen geassocieerd zijn met Anonymous, claimen verschillende sites gehackt te hebben en beloven nog meer actie te ondernemen. Hackers zouden onder andere PayPal, Symantec en ImageShack gehackt hebben.

Hackersgroep genaamd HTP claimt onder andere ImageShack en Symantec te hebben gehackt. In een pastebin is de data van de site ImageShack online gezet en zegt de groep al jaren controle te hebben over de servers. Op dezelfde pagina zou alle gegevens van de database van Symantec gepubliceerd zijn, waaronder telefoonnummers en versleutelde wachtwoorden van gebruikers.

Creditcard-gegevens op straat

Hackersgroep AntiSec, die eerder een miljoen Apple UDID’s publiceerde, is opnieuw naar voren gekomen met gevoelige informatie. De groep heeft meer dan 50 creditcard-gegevens van Amerikaanse overheidsfunctionarissen en ruim 5.700 e-mails van het Columbiaanse gevangenissysteem.

PayPal gehackt

Hackers van Anonymous in Australië claimen PayPal te hebben gehackt en de gegevens van zo’n 28.000 gebruikers te hebben gepubliceerd op vijf verschillende pagina’s. De persvoorlichter van PayPal zegt echter dat er voorlopig geen bewijs is om deze claim te bevestigen en de pagina’s zijn inmiddels offline gehaald. De Australische hackers hebben meerdere websites gehackt, waaronder Ascension Australia.

V for Vendetta

Leden van Anonymous hebben een persbericht geschreven om de autoriteiten te waarschuwen voor geplande acties van vandaag. Anonymous zou vanavond om 9 uur Nederlandse tijd protesteren voor het Witte Huis in de VS en het Parlementsgebouw in Londen. De groep eist onder andere de vrijlating van klokkenluiders en verschillende Anonymous leden die betrokken waren bij vergeldingsacties op PayPal.

NBC gehackt

De videosite van de National Broadcasting Company (NBC) is ook slachtoffer geworden. Hackers onder de naam ‘pyknic’ veranderden de homepage naar een plaatje met hun eigen tekst. Daarin stond onder andere dat gegevens van de gebruikers en hun wachtwoorden gedumpt waren. De homepage werd al snel hersteld. Dezelfde hackers vielen ook een Lady Gaga fan-site aan. Enkele Twitteraccounts van Anonymous zeggen niets met de hack te maken te hebben.