iPad stuurt straatverlichting Londen aan

Westminister City Council in Londen besteedt 3,25 miljoen Britse pond om de straatverlichting in Londen ‘smart’ te maken. De verlichting is via een app te bedienen en bij een defect krijgen technici daar een melding van op de iPad.

There’s an app for that was in 2009 de Apple iPhone 3g reclame slogan. Dat er uiteindelijk ook een app zou komen voor het aansturen van de straatverlichting in Londen had waarschijnlijk zelfs Apple niet kunnen bevroeden.

Na een succesvolle pilot worden er nu over een periode van vier jaar 14.000 lampen vervangen door ‘smart lights’. De straatverlichting compleet uitzetten om energie te besparen was geen optie dus wordt er nu gekozen voor energiezuinige lampen. Met een druk op de knop kan ook de helderheid van de lamp worden bepaald. En zelfs als een lamp kapot dreigt te gaan, kan er al een bericht naar de monteur worden gestuurd.

Kostenbesparing van 420.000 op jaarbasis

Door de energiezuinige lampen en het eenvoudigere beheer zou de investering van 3,25 miljoen Britse pond in zeven jaar worden terugverdiend. Vanaf 2015/16 zou het een besparing van 420.000 Britse pond per jaar opleveren. Voor degene die thuis zijn lampen ook wil aansturen via de iPad (of iPhone/iPod Touch) kan sinds kort in de Apple Store terecht voor de Philips Hue led lampen.

[Via: Westlondentoday]