RTL nieuws sleept Rutte definitief voor rechter

RTL Nieuws zet de rechtszaak over de omstreden koopkrachtcijfers door en stapt naar de rechter om alsnog duidelijkheid te krijgen over de gevolgen van het regeerakkoord.

RTL Nieuws wil helderheid voor alle inkomensgroepen in Nederland en die is door het maandag ge´nstalleerde kabinet Rutte II ook niet gegeven. Dinsdagochtend dient RTL Nieuws een verzoek in bij de rechtbank Amsterdam voor een kort geding tegen het ministerie van Algemene Zaken van premier Rutte.


Luxemburgs RTL naar Nederlandse rechter
Maandag stuurde het kabinet verschillende stukken over de formatie aan de Kamer, maar volgens RTL Nieuws is cruciale informatie over wat de plannen voor verschillende inkomensgroepen precies betekenen, nog altijd niet vrijgegeven. 'Er rest ons niets anders dan de gang naar de rechter', aldus adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein die er aan toevoegt: 'Wij denken dat burgers er recht op hebben precies te weten wat het regeerakkoord voor hen betekent.' Of RTL Nieuws, dat deel uit maakt van een Luxemburgs commercieel bedrijf, daar ook alle antwoorden op zal krijgen, zal de rechter uiteindelijk moeten bepalen.

Geschreven door: Jan-Hein Visser