Volg de verkiezingen op de Amerikaanse nieuwszenders

CNN zal op 6 en 7 november uitgebreid stil staan bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen die spannend lijken te worden met Romney en Obama in de polls op gelijke hoogte.

CNN zet daarvoor onder meer hun anchor Wolf Blitzer weer in, maar ook Anderson Cooper is van de partij evenals tientallen verslaggevers. CNN doet voor het eerst vanuit hun nieuwe state of the art studio in Washington D.C. verslag van de verkiezingen. De zender zal vooral met touchscreens werken, maar van het beroemde hologram van vier jaar geleden zien we niets meer terug. Deze techniek, waarbij een verslaggever als het ware in de studio werd 'gebeamed' is te duur gebleken en zorgde voor teveel vertraging.


CNN niet in HD of breedbeeld
In Amerika zelf is CNN in HD te bekijken, maar dat is in Europa nog niet het geval. Het eerder aangekondigde breedbeeld is tot op heden ook niet waar te nemen: het (aanvoer)signaal van CNN International op de Astra 1 is in de 4:3 verhouding. Er zijn nog enkele hier te ontvangen Amerikaanse zenders die aandacht besteden aan de verkiezingen. CNN is met hun marathonuitzending in vrijwel alle huishoudens te ontvangen, maar er zijn ook enkele alternatieven al kan lang niet iedereen die bekijken. Zo zal de business nieuwszender CNBC (overal digitaal via kabel en satelliet) uitgebreid aandacht besteden aan de verkiezingen. Nieuwszender MSNBC staat uiteraard geheel in het teken hiervan, maar is niet via de kabel te ontvangen. Sky News zal ook zeer veel aandacht aan de verkiezingen besteden (bij onder meer UPC, via satelliet en bij Caiway te zien). Sky News brengt normaliter in de nacht ook om 01.30 en 03.30 uur het Amerikaanse CBS News.


MSNBC via satelliet te zien
De zenders van NBC staan te boek als democratisch gezind, maar dat geldt voor Fox News Channel juist niet. Deze republikeinse spreekbuis is in Nederland in ieder via Caiway te ontvangen, maar bij de meeste grote aanbieders niet verkrijgbaar. Via satelliet is FoxNews alleen in buitenlandse gecodeerde pakketten te zien (o.a. Sky Digital, Sky Italia en Canal+ España). Momenteel heeft MSNBC een feed aanvoer via de Telstar Satelliet op 15 graden west en die is ongecodeerd te vinden (schotelantenne 80 CM) op frequentie 111.531 Ghz Horizontaal, Symbolrate 3198, Fec 7/8. Er is ook een alternatieve feed van NBC op 11.525 Mhz.Horizontaal, symbolrate 3198, Fec 7/8

Geschreven door: Jan-Hein Visser